Coach voor Mensen

Coach spreekuur op afspraak

Voor mensen die kort willen praten, klankborden, inspiratie opdoen enzovoort in maximaal anderhalf uur.


Kosten: € 75,-  incl btw 

...Loopbaan...

Je wilt gaan werken maar twijfelt over je beroepskeuze of je bent al een tijdje aan het werk en bent toe aan de volgende stap, maar welke of je bent niet gelukkig in je werk en wil wat anders... Ik kan je helpen vast te stellen en te besluiten waar je naar toe wilt. Daarvoor heb ik ook on line loopbaan en persoonlijkheidstesten beschikbaar. Daarna help ik je jouw loopbaanplan te maken. En natuurlijk kijken we ook naar de balans in je leven.


 

Er zijn twee echt belangrijke dagen in je leven:

De dag dat je geboren wordt   en

De dag dat je weet wat je wilt

Mark Twain


...Life-style...

Mensen leven hun leven en vervullen al hun persoonlijke en beroeps rollen zo goed als ze kunnen en hebben in de basis goede intenties. Soms is er even geen balans in of tussen rollen en is er zorg, stress, conflict ....geen focus....geen harmonie...... Dan is het verstandig om even te parkeren en te bezinnen op je situatie en vandaar uit verder te gaan. Soms heb je daarbij hulp nodig...

Ik kan je ondersteunen in het organiseren en uitwerken van je eigen bezinning om balans en harmonie te herstellen en vast te stellen waar je echt naar toe wilt gaan. Het werk begint aan de hand van vragen als  '.. wat wil je hebben/bereiken..', '...wat ga je zelf doen..', '... wat moet een ander doen...', '.. wat is er niet wat er wel moet zijn om te krijgen wat je wilt hebben...'.......... en dan wordt er een actieplan gemaakt. 

Wanneer nodig werk ik hier samen met Els Rijk, gezondheidstherapeut, persoonlijkheidscoach en voedingsconsulent

 


Voor medewerkers, managers, directeuren en ondernemers >> mensen dus ... 


 

....Coach on the Job....

Deze vorm van coaching is sterk gericht op het verbeteren van je performance en je manier van samenwerking door intensieve feedback en vergroten van harmonie in jezelf en vandaaruit harmonie met je collega's en werkomgeving om samen met groot draagvlak de afgesproken doelen in het werk te realiseren.

De coach loopt bijvoorbeeld twee hele  en vier halve dagen met je mee tijdens je werk en kijkt , luistert en geeft in de rustmomenten direct feedback. Na afloop wordt een samenvatting gegeven en afspraken gemaakt - ook met de opdrachtgever - over het vervolg en evaluatiemoment(en).


 

...Coach van teams...

Zelfsturende teams met alle benodigde bevoegd- en verantwoordelijkheden  zijn zeer krachtig in het realiseren van doelen en hoogwaardige op de klant gerichte diensten en producten. Succesfactoren zijn o.m. gedeelde missie en overtuigingen, veiligheid en faciliterend leiderschap. Dat is niet vanzelfsprekend: Ik kan u daarin ondersteunen. zie ook Succesfactoren voor een team


 

...Coach op maat...

Er zijn veel verschillende situaties en wensen van teams en mensen persoonlijk en in de beroepsrol: coach op maat betekent dat daar zo goed mogelijk in gezamenlijk overleg op wordt aangesloten om te krijgen wat je wilt hebben.   


 

…jouw Coachdag tussen 10.00 en 17.00 uur…

Na ontvangst met koffie/thee rond 10.00 uur neemt ik je 's-ochtends mee op pad voor een twee uur durende wandeling in mooie natuur waarin ontspannen gesproken wordt over jouw rollen, balans, harmonie, passie en doelen. Rond 13.00 uur is er de lunch en vanaf 14.00 uur besteden we de middag -aan tafel - aan de (eerste) uitwerking van je eigen actieplan om te krijgen wat je wilt hebben….. Tussen 16.00 en 17.00 ronden we dat af en maken een vervolgafspraak.

Kosten in overleg


 

Mijn Uitgangspunten voor Coaching

 1. Heb respect voor het model van de wereld dat een ander heeft.
 2. De reactie die je krijgt, zegt alles over jouw communicatie; Is er geen klik, verander dan zelf en probeer het anders om een klik te krijgen. De betekenis van jouw communicatie, is de reactie die je krijgt. Eerst zorgen voor een klik, dan pas praten over de inhoud. 
 3. Iedereen doet het beste mogelijke met de middelen die hij heeft; Weet dat iedereen vanuit positieve intentie handelt. Iedereen wil aardig gevonden worden, maar soms communiceren we op een rare manier. Er zijn geen ‘kwaaie’ bedoelingen; Iedereen doe het best mogelijk met de middelen die hij heeft.
 4. Er zijn geen mensen zonder middelen, maar wel mensen met belemmerende emotionele staten. Als jij je goed voelt, is beslissen en kiezen makkelijk. Als je plezier hebt, is iedereen aardig tegen en kun je overal de zon in zien schijnen. Er zijn geen mensen zonder middelen/bronnen, alleen omstandigheden zonder bronnen/middelen. Je kunt je eigen emotionele staat programmeren.
 5. Jij hebt de controle/leiding over je geest en dus over je resultaten.
 6. Er is geen falen, er is alleen feedback. Als iets niet lukt, probeer het dan anders. Wat kun jezelf veranderen om te krijgen wat je wilt.
 7. Accepteer de persoon / jezelf en verander het gedrag. Mensen zijn niet hun gedrag. Gedrag is makkelijker te veranderen als je de persoon accepteert. De meest belangrijke informatie over een persoon is het gedrag van de persoon.
 8. Perceptie is projectie. Wat je in die ander ziet, is wat jij erin wilt zien. Mensen kijken op basis van hun ervaringen en associaties. 
 9. Eerst de klik dan de inhoud. Als iemand weerstand heeft, is dat een teken dat er geen KLIK is. Stap uit de inhoud, wat willen we samen bereiken en maak opnieuw de klik.
 10. de mens met de meeste flexibiliteit van gedrag zal controle over de situatie hebben.
 11. De kaart is niet de stad. De woorden zijn niet de gebeurtenis of het item dat ze vertegenwoordigen. Wat we waar nemen is een subjectieve werkelijkheid. 
 12. Beleef de wereld voor de eerste keer in je hoofd en voor tweede keer in werkelijkheid; dat geeft richting en oefening. Het onbewuste kent geen verschil tussen verbeelding en werkelijkheid. Oefen een aantal goede momenten en oefen door plaatjes in kleur met geluid en beweging en reuk in je hoofd te maken.
 13. Het paradijs zit in jezelf. 
 14. ‘ Waarom niet’  in plaats van  ‘waarom’  levert meer op.
 15. De mens weegt en wikt, het universum. 
 16. Taal is krachtig en hoe je het zegt is belangrijk voor hoe je overkomt en je persoonlijk draagvlak.
 17. Mensen vervullen vele rollen met bijbehorend gedrag.

Tags: Staf en Ondersteuning,, coach,, Take E. Pot,

Contactgegevens

Alle contact gegevens

Tweetsfooter

May /Jun 2017 Lagos Nigeria: supported NIPOST in their 8-day Top Management Retreat

by Take E. Pot